Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De scholen zijn weer begonnen

En daarmee is het vakantiegevoel weer uit de wijk verdwenen. Het dagelijkse ritme is
weer terug en de vakantiefoto’s zijn opgeborgen.

Maar de vakantieherinneringen zijn er nog. Net zoals de herinnering aan de reis naar Minsk in Wit Rusland, die een aantal leerlingen van het Bisschop Bekkers College hebben gemaakt. Een van de jongeren, die in de wijk woont, heeft een reisverslag gemaakt. Zo’n reis is natuurlijk uniek. Een fantastische ervaring voor die jongelui. OK, er waren wel begeleiders bij, maar ze waren toch wel heel erg op zichzelf en elkaar aangewezen. En je moet wel in een vreemde taal duidelijk maken wat je bedoelt. Gelukkig is alles goed gegaan en kunnen ze samen terugkijken op een prachtige reis.

Er is in de vakantie ook nog iets anders gebeurd. Er is een nieuw soort planten gesignaleerd in een groot aantal voortuinen. Kleurrijk veld met witte rand. En ze stonden zo maar plotseling tussen de aanwezige beplanting. De boodschap is duidelijk: Ze luiden het begin van het glasvezeltijdperk in onze wijk in.

Het zal nog wel enkele maanden duren voordat de wijk ‘verglaasd’ is, maar dat kan moeilijk anders. Alle straten moeten open en dan een hele bos glasvezels er in, voor ieder huis een eigen vezel. Meer dan vijfduizend draadjes om iedereen zijn eigen oprit naar de digitale snelweg te geven. Hopelijk staan er op uw oprit naar die snelweg geen stoplichten.

Martin