Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zwemmen met de Obesitas Vereniging

Veel dikke mensen schamen zich over hun lichaam. Het kost hen extra veel moeite om de eerste stap te zetten naar meer bewegen. Jammer! Want zwemmen is één van de beste vormen van beweging voor iedereen met overgewicht. Alle spieren worden getraind en de gewrichten worden ontzien.

In Eindhoven kunnen dikke mensen die graag een begin willen maken met een gezondere leefstijl terecht bij de veilige, besloten zwemgroep van de Obesitas Vereniging (een patiëntenvereniging voor mensen met ernstig tot extreem overgewicht).
De zwemgroep in zwembad de Tongelreep (Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven) is elke maandagavond alleen toegankelijk voor mensen met (meer dan) een maatje meer. Je werkt aan je conditie en aan je gezondheid. Door de besloten groep is het niet alleen gezellig maar ook veilig. Er is herkenning en begrip.
Belangstellenden zijn welkom voor een (gratis) proefduik op maandag van 20.30 - 21.30 uur, op voorwaarde dat ze hun komst vooraf aanmelden bij de zwembegeleider van deze groep. Mail naar pemkruizinga@hotmail.com en geef naam en telefoonnummer aan haar door.
Of bel het secretariaat van de Obesitas Vereniging: 0900 - 998 89 98 (bereikbaar van maandag t/m donderdag, 10.00 - 14.00 uur). Je krijgt vooraf telefonisch informatie over de voorwaarden voor deelname.