Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Maart 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Vragen of opmerkingen over de website: mail naar de webmasters Toon en Frank.

Burenhulp

Een fraai staaltje van burenhulp, wat enkele weken geleden plaatsvond in onze wijk, is werkelijk de moeite van het vermelden meer dan waard.

Iemand in Achtse Barrier kreeg een acute hartstilstand; zijn omgeving was alert en belde het alarmnummer 112. Van daaruit werd een AED-alert uitgegeven naar het vrijwilligersteam Hart voor Acht, en tegelijk een SMS alert naar hulpverleners in de buurt van de man om te reanimeren.
In heel korte tijd, werkelijk binnen enkele minuten, was er een Achtse vrijwilliger met een AED responder (Automatische Externe Defibrillator) ter plaatse en konden vrijwillige hulpverleners met reanimatie beginnen. Korte tijd daarna arriveerden de professionals van ambulance en brandweer die de behandeling hebben overgenomen en voortgezet. Het hele verhaal leest u verderop in deze uitgave.

Fijn gevoel geeft het als je weet dat zo’n team al in onze nabuurbuurt actief is en ook bij ons in Achtse Barrier hulp verleent als dat nodig is. Dank aan het Achtse team, en ik hoop dat er een verregaande samenwerking gaat ontstaan met ons Leefbaarheidsteam, zodat we ook in Achtse Barrier binnenkort een team vrijwilligers met AED responders kunnen optuigen.

Ik hoop van harte dat dat even voortvarend gaat als bij onze westerburen in Acht.

Martin