Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Is er nog hoop?

Wat een vraag, zult u zeggen. Natuurlijk is er nog hoop! En, ik kan dat beamen. Er is nog hoop.

Hoop op een snelle invoering van de glasvezel in onze wijk.

Vorige week kreeg de redactie bericht van Ons Net Eindhoven dat de financiering van de aanleg van de glasvezel in Acht, Achtse Barrier en Blixembosch rond is en dat er op korte termijn begonnen kan worden met het leggen van de benodigde buizen in de trottoirs.

Er is maar één maar… Een flink aantal wijkbewoners moet dan wel besluiten om de aansluiting tot in huis of meterkast te laten leggen. Ook als men nu nog niet aan wil sluiten! Als 40% van de bewoners de glasvezel naar binnen laat brengen, wordt er gegraven. En dat is dan voor iedereen op dat moment kosteloos. Of men overstapt naar Ons Net Eindhoven of niet.

Bewoners die nu de aansluiting weigeren en die later alsnog willen hebben, moeten daarvoor dan wel de kosten betalen. Immers, dan moet er toch weer een hele ploeg mensen komen om de stoep open te maken vanaf het verdeelpunt tot aan de woning. Glasvezel er in en alles weer netjes dichtmaken. Dat kun je dan niet gratis doen. Dat mag duidelijk zijn. Als de glasvezel al binnen ligt, is later alsnog aansluiten een fluitje van een cent.
Vergelijk het maar met de (coax) antennekabel. Die wordt nu standaard in alle nieuwbouwhuizen binnen gebracht. Of de bewoners aansluiten of niet.

Ik hoop dat we binnenkort sleuven in het trottoir krijgen.

Martin