Ga naar de startpagina
park
Januari 2011
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Te veel!

Heeft u dat nou ook? Dat u na die feestdagen het gevoel hebt dat het eigenlijk allemaal een beetje te veel was? Te veel eten, te veel drinken, te veel gewichtstoename, te veel bezoek, te veel thuis zitten, te veel verveling en, niet in de laatste plaats, te veel sneeuw?
Een witte Kerst is prachtig. In je tuin, in het park, in de straat, overal kun je hele mooie foto’s maken van de besneeuwde natuur en het winterwonderlandschap.
En voor ons hoort sneeuw een beetje bij Kerst. Iedereen verlangt er naar en hoopt ieder jaar opnieuw dat er sneeuw ligt met Kerstmis, maar die sneeuw brengt ook wel minder leuke ervaringen mee.
Bijna iedere morgen was de stoep en het pad naar onze voordeur wel weer ondergesneeuwd en konden we weer in de weer met bezem en sneeuwschuiver om het schoon te maken voor bijvoorbeeld de postbode en de krantenbezorger. Want die moeten er wel door.
Als wij er zelf door moeten, naar de supermarkt bijvoorbeeld, dan
schuifelen we voorzichtig van sneeuwvrij stuk naar sneeuwvrij stuk; je kan immers gemakkelijk uitglijden met als gevolg een onfortuinlijke val, al dan niet met gebroken of gekneusde ledematen tot gevolg.
En als je met de auto gaat, is het toch steeds weer een hele kunst om zonder schade thuis te komen. Ook met winterbanden. Volgens de verzekeringsmaatschappijen is de kans op schades duidelijk minder, maar niet uitgesloten. Ik las dat een derde van de auto’s die nu bij een aanrijding betrokken zijn, winterbanden heeft, en tweederde op gewone banden staat. Volgens mij heeft een op drie auto’s winterbanden, dus is het maar de vraag of die echt helpen.
Hopelijk is de sneeuwoverlast niet meer van lange duur en gaan we snel naar de lente.
Ik wens u allen, mede namens de redactie, een gelukkig Nieuwjaar en hoop dat 2011 voor iedereen een goed en gezond jaar mag worden.


Martin