Ga naar de startpagina
park
November 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

...28, 29, 30...

En schoon is de wijk, met behulp van evenzoveel vrijwilligers.
Goedgemutst kwamen die wijkbewoners opdagen op die druilerige zaterdagochtend van 30 oktober, om met vereende krachten in enkele uren de wijk te ontdoen van zwerfvuil. Zij hebben de aanzet gegeven voor ons, medebewoners van de Achtse Barrier, om vanaf nu ons ‘eigen stukje wijk’ een beetje in de gaten te houden en zo af en toe dat - per ongeluk - achtergelaten afval op te pakken en effe in de kliko te deponeren. Als we allemaal meedoen is zo’n actie als die op 30 oktober gewoon niet eens meer nodig!!!! Zou dat even goed nieuws zijn! Lees hier meer.

Ook in het nieuws kwam deze dagen dat de Eindhovense senioren meer en meer middelpunt worden van beroving. Of dat nou gebeurt door volwassen medemensen of door kinderen maakt natuurlijk voor die slachtoffers niks uit. In alle gevallen is het een vreselijke ervaring, die nog heel lang in de herinnering gegrift staat. Een laffe daad die alleen maar afkeuring verdient. Die kinderen kunnen dat toch niet zelf uitgedacht hebben? Is dat de invloed van de televisie? Of kan het vanuit hun omgeving zijn ingegeven? In ieder geval was het (bijna) professioneel, zo je daar al van kunt spreken in geval van een beroving.

En die volwassenen? Wat zijn dat nou toch voor mensen? Zijn die nou werkelijk zo wanhopig dat ze zelfs weerloze mensen gaan overvallen? En waarvoor? Voor wat kleingeld? Onze sociale voorzieningen zijn toch prima? Als je niet in je eigen inkomen kunt voorzien, helpt de gemeenschap met een uitkering. Toch?

Als ik dan over die berovingen lees, kijk ik toch ook weer wat beter rond als ik door de wijk loop of fiets. Hopelijk worden de daders snel gepakt en berecht.

Martin