Ga naar de startpagina
park
Juni 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis:

Shame on you

Omdat ik al enige tijd niets meer hoorde over de Barrierse Feesten ben ik eens gaan kijken op de website (zie Brierke april). Daar wordt aangekondigd dat de Barrierse Feesten dit jaar in plaats van op 13 juni op 29 augustus worden gehouden. Daar is op zich niets mis mee, het is pas vanaf 2003 dat deze wijkdag in juni wordt georganiseerd, daarvoor altijd in september.

Waar wel iets mis mee is, is de manier waarop de nieuwe organisatie meent te moeten schrijven over haar voorgangers. Zo staat er op de site: “Door te weinig vrijwilligers en onvoldoende behoorlijk bestuur, dreigde het feest uit de wijk Achtse Barrier te verdwijnen.” Als een wijkfeest al 26 keer met succes door verschillende vrijwilligers is georganiseerd is het zeer aanmatigend om ze weg te zetten met ‘onvoldoende behoorlijk bestuur’. En dat voor een organisatie die zelf nog niets heeft gepresteerd en hulp bij anderen moet zoeken (ik kom daar nog op terug).

Ook durven ze te schrijven dat: “erfenissen uit het verleden leidden tot het verzetten van het evenement.” Dit is een bijna politieke uitspraak en dat past wel in deze tijd. Ook politici verschuilen zich graag achter algemeenheden die niet perse waar, maar wel oncontroleerbaar moeten zijn. Durf man en paard te noemen! Datzelfde geldt voor de aangehaalde onvoorziene omstandigheden. Wat bedoelen jullie nou eigenlijk. Veeg je je eigen straatje schoon door naar anderen te wijzen? De wijkbewoners hebben recht op duidelijkheid over hun wijkfeest!
Wanneer je verder googelt op Barrierse Feesten, kom je ook bij www.marktkalender.nl. Daar blijkt dat de organisatie het allemaal ook niet meer zelf kan: “Dit jaar is er een nieuwe evenementen vereniging en zo kwam het dat deze club relatief laat aan Tracker Events het verzoek deed om deze markt te organiseren. Aan dat verzoek hebben wij gehoor gegeven.. dus daarom..”.

Moet ik hieruit concluderen dat de onvoorziene omstandigheden zijn dat de nieuwe organisatie het niet aankan en een andere organisatie, die het misschien wel kan, moet inschakelen?
Zo, dat moest er even uit. Blijf af van de vrijwilligers die de Achtse Barrier al jaren beter leefbaar maken. Lees de artikelen van Jeanne over de vrijwilligers van toen er maar eens op na.

Een verontwaardigde wijkbewoner, naam bij de redactie bekend

Een grote Oranje familie

We zitten nog een of twee weken voor de eerste voetbalwedstrijd van ons oranje legioen in het verre Zuid Afrika en wat leven we al met ze mee. Langzaam zie ik in bijna elke straat in de Achtse Barrier de oranje kleur de overhand nemen. Bijna overal samen met onze eigen Nederlandse driekleur.

Verbazing, dat moet ik zeggen. Op 30 april dit jaar leek het of niemand een vlag bezat. Her en der een vlag, maar ze waren op een hand te tellen. Op 5 mei, een dag waar we allemaal best een beetje stil bij mogen staan wederom de vlaggen op een hand te tellen.

Maar nu………………. een aantal heren die met elkaar een sport beoefenen gaan naar Zuid-Afrika en de vlaggen zijn niet aan te slepen. Verbroedering alom. Elk biermerk zorgt wel voor iets in de oranje kleur, kranten schrijven er pagina’s vol van. We zijn er allemaal mee bezig.

Ik weet dat we over een maand of vijf weer met elkaar de huizen gaan voorzien van lampjes, kerstversieringen en veel meer. Als we nu alvast met elkaar afspreken dat we volgend jaar op 30 april allemaal de vlag uit hangen. Dan valt niet die straat op, maar vallen we met elkaar op als hele wijk. Dan staan we met z’n allen in de krant met de wijk met de meeste vlaggen. Is toch ook leuk!! Tot ziens op 30 april.


Jolanda Vellekoop

Speeltuin - Herhaalde oproep

Help ons aan een (moderne) speeltuin!

Beste wijkbewoners,
In de voorgaande editie van ’t Brierke heeft u een stukje kunnen lezen waar wij u om ondersteuning vragen middels een mailtje om de Gemeente Eindhoven te overtuigen dat het speelveld gelegen achter de molen in onze wijk (Cahorslaan/Armagnaclaan) drastisch aan vernieuwing/modernisering toe is. Helaas viel ’t Brierke in de meivakantie in de bus en zullen velen de oproep wellicht niet gezien hebben. Neemt niet weg dat we géén reacties hebben gehad, integendeel, en wel direct maar druppelsgewijs (25! Wat me een beetje zorgen maakt gezien de omvang van de wijk).

Kort resumé: In de loop van de jaren is de speeltuin verpaupert en blijft er niets meer over aan speelgelegenheid voor de kleintjes. Er komt ook niets meer voor in de plaats helaas.
Wij willen ons er voor inspannen dat dit enorme speelveld een nieuw leven ingeblazen wordt met nieuwe/moderne speeltoestellen voor de kleintjes waar we generaties lang plezier van kunnen hebben.
Meerdere verzoeken bij de Gemeente Eindhoven resulteerde in hun advies zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Dit willen we dan ook graag bereiken met uw hulp. Stuur een mailtje naar: modernespeeltuin@hotmail.com. Onder vermelding van: ‘Ook wij willen een moderne speeltuin’!

Vergeet niet even naam en adres te vermelden. Dan zorgen wij voor de rest.
Ik dank jullie alvast heel hartelijk en dat we maar veel plezier mogen gaan beleven met onze kinderen/kleinkinderen in een moderne speeltuin!


Groet, Mike van Rooij


U kunt reageren naar redactie.brierke@hetnet.nl of per post naar
Savoiepad 133, 5627EZ Eindhoven onder vermelding van ‘Zeggetis’.
Als u geen maand wilt wachten om uw reactie te zien kunt u reageren
via het forum op onze website www.brierke.nl en dan op forum klikken.