Ga naar de startpagina
park
Juni 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Koorts

Heeft u er ook al last van? Van die epidemie die weer op uitbreken staat? Tien tegen een dat u ook koorts krijgt. En misschien wel rillerig wordt. Ik heb in de wijk al verschillende gevallen van koortsuitslag gezien. U ook? Van die oranje uitslag die soms de hele voorgevel van het huis beslaat. En vaak ook de voortuin of zelfs de straat.

We hebben allemaal wel in meer of mindere mate ‘last’ van oranjekoorts! Voetbalfan of niet, als ons oranjeteam speelt, is het stil op straat. Dan zitten we allemaal voor de buis. En we zijn allemaal de coach van het elftal. De beste coach. We geven aanwijzingen, roepen, schreeuwen wat ze moeten doen, en vooral, wat ze niet moeten doen. En we schelden ze de huid vol als ze het ‘verkeerd’ doen. Gelukkig horen ‘ze’ het niet, want wij staan niet op het veld, maar op de tribune, de Viptribune. Met de verpakking van de drankjes en de nootjes in koortskleur oranje.

Toch wel feestelijk, vind ik. Die versierde straten leveren een leuke aanblik, en zijn het resultaat van eendrachtige samenwerking en saamhorigheid. De bewoners hebben samen een aantal uren nodig gehad om die versiering aan te brengen. En daarmee hebben ze die koorts ook mede veroorzaakt. Bij zichzelf natuurlijk, maar ook bij anderen.

Een van die ‘geïnfecteerden’ is mevrouw Vellekoop, die zelfs de moeite nam om ons een verhaal en een aantal foto’s toe te sturen. Haar verhaal vindt u verderop in dit nummer.

En nu maar hopen dat die versiering tot en met de finale kan blijven hangen.

Martin