Ga naar de startpagina
park
Juni 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Badmintontoernooi BCAB 2010


Weer, winkeliers, vrijwilligers en deelnemers hebben van het jaarlijkse badmintontoernooi van Badminton Club Achtse Barrier (BCAB) een waar sportfestijn gemaakt. Meer dan 85 deelnemers van 11 verschillende verenigingen uit Eindhoven en wijde omstreken hebben op 18 april gestreden om de eerste prijs in Heren Dubbel, Dames Dubbel en Mixed Dubbel in de klassen A, B, C en D+recreanten.

Zondagochtend acht uur, de zon begint net een beetje warmte te geven: het is stil in de Achtse Barrier en in de sporthal. Maar dat duurt niet lang; spoedig treedt een legertje vrijwilligers aan om de wedstrijdtafel in orde te brengen, de sportprijzen netjes uit te stallen, de affiches van de sponsorende winkeliers op te hangen en de tombolatafel in te richten. Om half negen staat alles klaar en komen de spelers binnen. Een feestelijke entree met kleurige posters van onze sponsoren en een bijna doorbuigende tafel met prijzen en prijsjes. Nieuwsgierig lopen de spelers erlangs.
Maar eerst moet er gespeeld worden, om negen uur beginnen de eerste wedstrijden van de poules en meteen is er een gezellig sportieve sfeer: de tribune zit vol met kijkers en op de banen worden de eerste wedstrijdpunten binnengehaald.
Na enkele poules start de tombola en de spelers verdringen zich om de tafel om lootjes te bemachtigen en de mooiste door de winkeliers beschikbaar gestelde prijzen in de wacht te slepen. Winkeliers uit de Achtse Barrier, Blixembosch, De Tempel, Winkelcentrum Woensel, Woenselse Heide, Sportcomplex Eindhoven Noord en een aantal individuele bedrijven en instellingen hebben het toernooi gul ondersteund, waardoor de bekostiging rond kon komen. Hartelijk dank, mede namens de vele prijswinnaars.
BCAB kijkt tevreden terug en met veel plezier vooruit naar het toernooi voor het volgende seizoen. We hopen ook dan weer te mogen rekenen op de inzet van onze vrijwilligers en de medewerking van winkeliers, bedrijven en instellingen voor dit jaarlijks terugkerende evenement.
Wilt u meer weten over onze actieve vereniging? Kijk dan eens op onze website:
www.bcab.dse.nl of neem contact op via e-mail: bcab@dse.nl.

1e prijswinnaars: John en Imro Kollenburg