Ga naar de startpagina
park
April 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Heerlijk


Het is verheugend om te zien dat de gemeente na de winterperiode nu toch voortvarend te werk gaat met het vernieuwen van het asfalt op de Fransebaan. Ineens was daar weer de grote ploeg wegenbouwers, en hup, de buitenring van de rondweg AB is (bijna) klaar. En, terwijl ik dit schrijf, zijn ze hard bezig aan de binnenring. Daarna komen de ontsluitingswegen nog aan de beurt en worden de kruisingen ervan met de Fransebaan nog aangepast. En dan krijgt, als het tenminste doorgaat, het Biarritzplein ook nog een betere ontsluiting naar de Fransebaan.

De werkgroep verkeer van ons leefbaarheidsteam heeft uiteraard ook inspraak gehad bij de voorbereidingen voor al deze klussen.

Maar, tijdens al deze werkzaamheden is de normale bereikbaarheid van straten en pleinen even weg. Er staan overal verwijsborden, die aangeven via welke route welke plek wel bereikt kan worden, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik die omleidingsrouteborden moet lezen. En vooral voor buitenstaanders is het een puzzel van jewelste.
Wat doe je bijvoorbeeld als er op de Fransebaan, ter hoogte van de Dordognelaan, een groot geel bord staat met daarop de tekst: ‘Tandartspraktijk Hamilton bereikbaar’, terwijl in de Dordognelaan enkele grote betonnen blokken de doorgang volledig versperren?
Ik kan me best indenken dat je dan als buitenstaander enigszins moedeloos maar weer naar huis gaat en daar je toevlucht neemt tot paracetamol of iets dergelijks en wacht tot het over is.

En nu maar hopen dat die brede fietsstroken onze gewaardeerde medeburgers met snelle auto’s niet inspireren om massaal rechts in te halen, om zo acht of tien seconden eerder thuis te zijn.

Martin