Ga naar de startpagina
park
Februari 2010
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Perikelen

Het is al tientallen jaren geleden dat we zo veel en zo lang sneeuw hebben gehad. Ook de weerkundigen zijn er verwonderd over en spreken van een uitzonderlijke situatie.
Volgens de Enkhuizer Almanak betekent lange tijd sneeuw na Kerstmis een mooie warme zomer met veel opbrengst van akkers en boomgaarden, dus kijken we daar dan maar naar uit.

Het betekent wel wat, al die winterse perikelen. Net voor de vorstperiode heeft de gemeente een groot deel van de Fransbaan ontdaan van de toplaag asfalt om die te vernieuwen. En toen gooide de vorst roet in het eten. Nieuw asfalt hecht niet goed aan de onderlaag als het vriest, dus werden de werkzaamheden opgeschort. De weg werd weer vrijgegeven en is toen in korte tijd volkomen kapot gereden. Het opnieuw afsluiten kan daar niets meer aan veranderen. En na de hernieuwde afsluiting begon het weer te vriezen en te sneeuwen, en dus wordt het asfalteren opnieuw uitgesteld.

Maar, ondanks de regelmatige vorst is het helaas niet koud genoeg voor de tocht der tochten langs die beroemde elf Friese steden. Jammer voor die fanaten uit onze wijk die die mateloze ontberingen graag willen trotseren voor zo’n klein kruisje. Hopelijk krijgen ze nog wel een keer de gelegenheid voor ze door lichamelijke tekortkomingen af moeten zien van deelname.

Martin