logo 't Brierke
park
November 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

PeuterPlaza Marseillelaan

Onze driejarigen groep heeft aan het project reizen gewerkt. De peuters hebben een hele mooie trein geplakt en als afsluiting hebben ze ook met de trein gereisd. De ochtend begon met een busreis naar het station. Dit was al een hele belevenis, het was heel druk in de bus, dus ze moesten een beetje bij elkaar gaan zitten. Maar geen bezwaar, in de bus hartstikke leuk. Daarna naar de trein, de reis ging naar Geldrop. Op het station keken ze hun ogen uit, en eenmaal in de trein hadden ze het grootste plezier. Een vaak gehoorde opmerking was: “hij gaat wel heel hard hoor.”
In Geldrop aangekomen was er tijd om even te spelen, wat te eten, en even te plassen in de daar aanwezige speelzaal. Daarna weer in de trein en naar huis. Een heel geslaagd uitstapje.
Er is ook gewerkt aan het project herfst, de peuters hebben al paddenstoelen geplakt, en het themabord is ook al in herfstsfeer. Bij de herfst hoort natuurlijk ook een boswandeling en deze keer gingen ook de opa’s en oma’s mee. Het was leuk te zien, een hele rij opa’s en oma’s samen met hun kleinkind op weg naar het driehoeksbos. Daar aangekomen werd er druk gezocht. Eikeltjes, kastanjes, takjes, dennenappels, alles in een plastic tas gestopt en mee naar de speelzaal genomen. Bij terugkomst stond de koffie en thee klaar en natuurlijk limonade voor de peuters. Daarna werden er hele mooie herfststukjes gemaakt, die ze trots mee naar huis namen om aan papa en mama te laten zien. Hele gezellige ochtenden en een middag en gelukkig hadden alle groepen goed weer. Een leuke afsluiting voor de herfstvakantie. PeuterPlaza Marseillelaan, Marseillelaan 100a, bij basisschool De Klapwiek.

Team PeuterPlaza Marseillelaan