logo 't Brierke
park
Oktober 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De Balie voor gezondheid en welzijn

Wisseling van de wacht bij fysiotherapie Achtse Barrier

Voor veel mensen die regelmatig de fysiotherapiepraktijk in het Gezondheidscentrum
bezoeken, was het na de vakantie wennen: naast de vertrouwde therapeuten zijn er nieuwe gezichten achter de balie en dus andere stemmen aan de praktijktelefoon.
Bovendien zijn er vier nieuwe therapeuten. Allemaal het gevolg van een wisseling van de wacht per 1 september 2009. De overdracht is soepel verlopen en veel is hetzelfde gebleven: de patiënt staat centraal en de samenwerking met alle huisartsen in de Achtse Barrier blijft een belangrijk uitgangspunt.

Op 1 september zijn Jan van Zwam en Willem Hofkes gestopt als fysiotherapeut. Samen met hun echtgenotes Marian van Zwam en Carla Hofkes, die vele jaren actief waren als receptioniste, gaan ze genieten van een welverdiend pensioen.
Jan en Willem richtten ruim 22 jaar geleden in onze wijk een fysiotherapiepraktijk op. Daarnaast stonden ze aan de wieg van het Samenwerkingsverband Gezondheidszorg Achtse Barrier. De praktijk is nu overgedragen aan fysiotherapeut René van den Berge.
Jan en Willem hebben ervoor gekozen om geen groot afscheid aan te kondigen. Zij vinden immers dat het om de patiënt hoort te draaien. Kort van te voren is het stoppen als praktijkhouder aangekondigd aan de patiënten die op dat moment onder behandeling waren. Inmiddels hebben veel patiënten met warme reacties Jan, Willem, Carla en Marian bedankt voor alle jaren van zorg.

Nieuwe gezichten
René van den Berge, de nieuwe eigenaar van de praktijk, werkt al 22 jaar als fysiotherapeut. Hij is een teamspeler en vindt samenwerking met andere disciplines en zorgverleners zeer belangrijk. Mede om die reden voelde hij zich aangetrokken tot het Samenwerkingsverband Gezondheidszorg Achtse Barrier.

De samenstelling van het praktijkteam is, zoals gezegd, deels veranderd.
Aan de receptie zitten twee nieuwe dames: Wendy van Kroonenburg en Wendy van Lierop. Zij zijn het eerste aanspreekpunt.
Het team bestaat verder uit de vertrouwde fysiotherapeuten Edgar Jansen (teamleider), Wilma Thijs (teamleider), Esther Willems, Lea Peeters, Yvonne Peeters en Iefke van Gool en uit vier nieuwe fysiotherapeuten:
Wilmar Hasselaar, Frank Latour, Irene Hofkes en René van den Berge.
Wilmar Hasselaar heeft op eredivisieniveau voetballers begeleid en is gestart met een vervolgopleiding voor manueel therapeut. Irene heeft dit diploma al behaald en is ook gespecialiseerd in knierevalidatie en bekkenproblematiek. Frank gaat zich specialiseren in de long- en sportfysiotherapie. Daarnaast is sinds kort op de vrijdagmiddag een kinderfysiotherapeut in de praktijk aanwezig.

Gemoedelijke sfeer
Edgar Jansen benadrukt dat er binnen de praktijk veel hetzelfde is gebleven.“De open, gemoedelijke sfeer is onveranderd en iedereen blijft van harte welkom.” Zorg en aandacht voor de patiënt staan centraal. Verder staat de praktijk voor een actieve benadering en revalidatie. Zowel de behandeltijden als de avondopenstelling op maandag en donderdag zijn gelijk gebleven.

Ontwikkelingen
Bij de normale behandeling werkt de praktijk nauw samen met de huisartsen. Daarnaast ondersteunen de fysiotherapeuten in samenwerking met o.a. de huisartsen de ontwikkeling en uitvoering van zorgprogramma’s voor patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes en longziektes. Sinds kort is er ook een samenwerkingsproject gestart voor osteoporose (botontkalking) en urine-incontinentie. Mede vanwege de toenemende zorgprogramma’s wordt de oefenzaal uitgebreid met extra apparatuur.

Om patiënten nog beter te kunnen bedienen, heeft de praktijk zich aangesloten bij Fysiovisie. Dit is een geselecteerde groep van fysiotherapiepraktijken in Eindhoven en omgeving, die als doel hebben de fysiotherapie met meer zorg en kwaliteit verder te ontwikkelen en uit te dragen. Alle Fysiovisiepraktijken moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om een kwaliteitskeurmerk te ontvangen. Zorgverzekeraar VGZ ‘beloont’ deze praktijken door ze als voorkeursleverancier te kiezen. Als u bij VGZ verzekerd bent, krijgt u daarom onder andere 25% korting op het behandeltarief.
Op korte termijn gaat de praktijk een elektronisch patiëntensysteem in gebruik nemen, zodat het gemakkelijker wordt om patiëntgegevens te verwerken en uit te wisselen met de huisartsen. Tot slot wordt de website binnenkort geactualiseerd.

Afspraken maken kan telefonisch of aan de balie tussen 8.30 en 17.00 uur. Heeft u vragen of wilt u kennis maken? Loop dan even binnen of bel: 040 – 242 44 64.