logo 't Brierke
park
April 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Eindelijk lente

Als je door de wijk fietst, zie je overal de eerste tekenen van de lente. Knoppen aan de bomen, krokussen en narcissen in de bermen en tuinen in bloei, en de forsythia vertoont ook alweer die mooie, felgele bloemen. De vogels laten ons ’s morgens weer hun vrolijke geluid horen, en als ze ons eenmaal goed wakker hebben gemaakt, gaan ze driftig aan de slag met takjes, gras, mos en ander materiaal om in korte tijd een nestje te bouwen voor het naderende kroost. De vroege vogels broeden al. Ik ontdekte op de website www.beleefdelente.nl de mogelijkheid om live mee te kijken in maar liefst acht nesten van allerlei vogelsoorten, van koolmees tot ooievaar.

Ook wij, mensen, voelen de lentekriebels en besteden weer de nodige aandacht aan het inrichten en aanpassen van onze tuinen. De restanten van de winter worden verwijderd, de gazons gemaaid, de bloemperken krijgen mest en zomergoed en de bomen en struiken worden gesnoeid.
In onze straat werden vorige week de bomen ook flink gesnoeid door een gespecialiseerd bedrijf. De laagste takken zijn verwijderd en de kruin uitgedund, zodat de zon en de vuilniswagen weer goede doorgang hebben. De grote, dikke takken werden als openhaardhout achtergelaten, de dunnere kregen een eenmalige behandeling in een mobiele hakselaar en heten nu houtsnippers.

Hopelijk is deze wat late lente de voorbode voor een mooie en lange zomer.

Martin