logo 't Brierke
park
Maart 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Verkeer(d)

Burgemeester en wethouders van Eindhoven hebben op 30 juli 2007 besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer op het Biarritzplein.
In het besluit staat dat dit door borden zal worden aangegeven. Ik vermoed dat dit eenrichtingsverkeer is ingevoerd tegelijk met de aanleg van die mooie verhoging op de aansluiting van de Morlaixlaan en de Perpignanlaan. Ik zeg vermoed, want als ik nu met de auto op het Biarritzplein aankom, zie ik nergens een bord wat me wijst in welke richting ik moet rijden, en nog sterker: ik zie ook nergens staan waar ik niet mag inrijden, ofwel de verboden rijrichting.
Ik zie wel volop automobilisten die, net als ik, de goede weg een beetje kwijt zijn, en ook maar gewoon doorgaan zoals ze altijd al gewend waren. Het werkt in ieder geval beter dan wanneer iedereen op zoek zou gaan naar de borden die de verplichte rijrichting aangeven, want dan stond alle verkeer gewoon stil.
Onlangs las ik dat het Biarritzplein binnenkort helemaal op de schop gaat. Hopelijk wordt het dan zo ingericht dat het voortaan gewoon logisch wordt om ‘een rondje te rijden’. Mogelijk gaat de gemeente dan meteen ook die mooie verhoging even opnieuw bestraten, want daar zit inmiddels al behoorlijk de ‘sleet’ in.
Overigens betrap ik mezelf er steeds weer op dat ik de mogelijkheid van het parkeerdak alweer over het hoofd heb gezien…

Martin