logo 't Brierke
park
Februari 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

U bent aan zet!

Afgelopen weken werden veel wijkbewoners geconfronteerd met de activiteiten van een insluiper. De buurtbrigadier noteerde zelfs een keer vijf meldingen op één avond! De dader houdt de bewoners in de gaten, en als die even naar boven gaan om bijvoorbeeld de kinderen naar bed te brengen, loopt hij doodleuk via de niet afgesloten achterdeur de woning in. Hij pakt snel wat waardevolle spullen en is weer foetsie.

Ook wij kregen diverse brieven van gedupeerden; die vindt u verderop in dit Brierke. Buurtbrigadier Erik van Pareren geeft enkele tips: sluit de poort en de achterdeur zoveel mogelijk af, ook als u thuis bent. Zorg bij donker voor goed licht in de tuin. Ziet u vreemde gezichten of voertuigen in de straat? Wees alert en waarschuw de politie bij verdachte situaties. Zonder u is de politie nergens!

De recente gebeurtenissen zijn voor enkele zeer betrokken wijkbewoners aanleiding om bij de gemeente aan te dringen op voortzetting van de activiteiten van het leefbaarheidteam, en ook de buurtpreventie meer aandacht te geven in dit team. Maar, buurtpreventie staat of valt met de medewerking van alle betrokkenen: de politie, de gemeente, de ondernemers op het bedrijventerrein én, niet in de laatste plaats, de wijkbewoners. Dus u.

Ik hoop dat we binnenkort weer met een veilig gevoel in onze wijk wonen.

Martin