logo 't Brierke
park
Januari 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Een nieuw jaar

Al weer enkele dagen schrijven we 2009 in onze correspondentie. Een nieuw jaar is iedere keer weer aanleiding voor goede voornemens; bij mij, bij u en ook bij de redactie van ‘t Brierke.
In de top tien van goede voornemens vinden we nog altijd: stoppen met roken, een paar kilo’s afvallen, meer bewegen en een andere baan zoeken.
Nou is dat laatste niet meer op mij van toepassing; ik ben al enkele jaren alleen maar vrijwilliger. En ik ben erg tevreden met mijn mogelijkheden om bij te dragen aan het vrijwilligerswerk in en om de Achtse Barrier. Ook al komen er regelmatig nieuwe kansen voorbij. Ook in dit Brierke wordt weer om vrijwilligers gevraagd, en ook bij dit Brierke. Leuke woordspeling eigenlijk: twee keer het woord Brierke; de eerste keer is het blad bedoeld en de tweede keer de organisatie, maar dat terzijde.
In de zorgsector in onze directe omgeving zit men dringend verlegen om extra‘handjes’ om de zorgverlening ook menselijker te maken, met een praatje, een aardig gebaar of een knuffel.
Het Rode Kruis Eindhoven zoekt vrijwilligers als dagleider voor telefooncirkels en een amateurvoetbalclub zoekt terreinbeheerders.
Volop vrijwilligerswerk dus, maar allemaal wel heel erg verschillend.
Zou het trouwens een idee kunnen zijn om daar eens een goed voornemen van te maken: vrijwilligerswerk gaan doen? Een paar uur per week of per maand je inzetten voor het welzijn van je omgeving? Ik ben er van overtuigd dat iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen, iets leuks kan doen als vrijwilliger. Kijk eens of het misschien in uw persoonlijke top tien kan komen.

Namens alle vrijwilligers van ‘t Brierke wens ik u succes met uw goede voornemens en een gezond en gelukkig 2009.

Martin