logo 't Brierke
park
November 2008
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Welkom

Als ik door de wijk fiets, zie ik overal huizen te koop staan. Een groot bord in de voortuin of tegen het bovenraam verraadt dat de bewoners willen verhuizen. Dat valt meer op dan de huurhuizen die ‘alleen maar’ leeg staan tot er weer een nieuwe huurder in komt wonen.
Ik vraag me dan weleens af waarom mensen willen gaan verhuizen. Is dat omdat ze dichter bij het werk of bij de kinderen willen gaan wonen? Of omdat ze kleiner willen gaan wonen omdat de kinderen het huis uit zijn? Of groter, omdat er kinderen komen? Of is dat gewoon dezelfde drang die nomaden ook hebben om steeds maar ‘verder’ te trekken?
En dan zie ik het al voor me: alles inpakken, maar dan ook werkelijk alles! Het hele huis moet leeg. En selecteren wat je mee wilt nemen, en wat je weg gaat doen, omdat het niet in de nieuwe omgeving zal passen. En als je het niet mee wilt nemen, kan dan een ander het nog gebruiken, gaat het naar de rommelmarkt voor goede doelen, willen de buren het hebben of gaat het gewoon naar de stort?
De nieuwe bewoners hebben die keuze natuurlijk ook allemaal gemaakt in hun vorige huis en gaan nu alles weer uitpakken. Ik heet al die nieuwe bewoners graag welkom in de Achtse Barrier, en hoop dat ze met plezier de komende jaren echte Brierse mensen zullen zijn.

Martin