logo 't Brierke
park
September 2008
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Koos

Ruim veertien jaar heeft zijn naam maandelijks op de voorpagina van’t Brierke gestaan. Rechts onderaan. Onder ‘zijn’ column. Bij elkaar geteld 144 stukjes heeft hij geschreven. Precies een gros aan columns, da’s een enorme stapel. Een enkele keer moest hij verstek laten gaan, omdat hij na een verkeersongeluk in het ziekenhuis was beland.
Zijn stukjes waren altijd heel lichtvoetig, gewoon menselijk en van alle dag. Hij vertelde over zijn vakantie in Frankrijk of op Texel, over de insecten in zijn tuin of over een treinreis met zijn kleinzoon. Maar ook over actuele zaken in de wijk heeft hij regelmatig geschreven.

Begin dit jaar merkten we op de redactievergaderingen dat Koos een beetje ‘afwezig’ was, en niet meer zo intensief deelnam aan de discussies over het wel of niet plaatsen van toegestuurde kopij. Maar hij bleef ons verzekeren dat alles goed was, en dat hij niets mankeerde. Koos wist vanuit zijn sociale betrokkenheid bij de medemensen dat de ouderdom met ongemakken komt, maar naar zijn omgeving gaf hij nooit toe dat dat voor hem niet anders was.
Het moet een zware beslissing voor hem en zijn directe familie zijn geweest om zijn zelfstandigheid deels op te geven en dichter bij de zorg te gaan wonen. In het Antoniushuis in Acht heeft hij een nieuwe stek gevonden. We hopen dat hij daar nog lang van een onbekommerde tijd kan genieten.

Martin