logo 't Brierke
park
Juni 2008
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Record

De afgelopen maand mei was de warmste maand ooit. Althans zover ons geheugen reikt. En ons geheugen is daarvoor uitgebreid met de gegevens die zijn opgetekend in de archieven van de weersdiensten. In die archieven heeft mei 2008 een plaats gekregen met een warmterecord, het hoogste aantal uren zon en ook nog de droogste periode, sinds men is begonnen met het noteren van al dit soort gegevens.

Mijn record zal er wel niet aan worden toegevoegd: ik heb nog nooit zoveel en zo vaak de planten in de tuin extra water gegeven, en niet zoveel met bier en fris gesjouwd. Tenminste zo voel ik het. Maar ik heb van dat soort dingen geen archief bijgehouden, dus ik weet niet of het werkelijk een record is.

Daar waar mensen presteren worden ook records gevestigd en ook steeds weer verbeterd. En die verbeteringen worden bijgehouden. Logisch, want verslechteringen van een record tellen niet mee, terwijl die er eigenlijk veel meer zijn.

Eind mei zag ik een bericht in de media wat er voor mij echt uitspringt. Een man die beide benen mist, wil meedoen aan de Olympische spelen. Niet aan de Paralympics, nee, aan de spelen voor valide sporters. Hij wil zich gewoon kwalificeren en een record vestigen met hardlopen tegen sporters met twee gezonde benen. Voor mij heeft hij nu al twee records op zijn naam geschreven:één voor doorzettingsvermogen en ook één voor eigenwaarde.

Ik hoop dat deze zomer het record van mei zal benaderen.
Mede namens de redactie wens ik u een fijne vakantie.

Martin