logo 't Brierke
park
Mei 2008
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

ONE

One is het Engelse woord voor één. Maar, in dit stukje gaat het over ‘Ons Net Eindhoven’, de coöperatie die heel Eindhoven wil voorzien van de glasvezel; de nieuwste techniek op het gebied van signaaloverdracht.

Deze of volgende week krijgt iedereen in de wijk een informatiefolder in de bus van Ons Net Eindhoven. Daarin wordt precies verteld wat er kan, wat er mogelijk wordt en wat er verwacht mag worden.

Wat meteen opvalt is dat het aantal TV en radiozenders fors wordt uitgebreid. Zit u daarop te wachten? Nee, natuurlijk niet, maar dat ene extra sportkanaal, of die speciale buitenlandse zender is toch wel erg aantrekkelijk. Als u echt kwaliteit op prijs stelt, kan het hele zenderpakket ook digitaal worden afgenomen. Ook krijgt u meer radiokanalen in uitstekende kwaliteit.

Over dezelfde glasvezel kunt u ook telefoneren. Met dezelfde kwaliteit, met uw eigen nummer en, als u dat wilt, gratis door heel Nederland.
Internetten gaat met een razend tempo (100 Mbit per seconde). Dat geldt voor beide richtingen: zowel ontvangen als verzenden (download en upload in het vakjargon) gaat met dezelfde hoge snelheid.
Vele mogelijkheden komen binnen ieders bereik: via een webcam (een camera met microfoon op de computer) op afstand overleggen met vrienden en familie, waar ook ter wereld. Bewegingsmelding en camerabewaking van (bedrijfs)panden of babykamers. Zuidzorg is enthousiast over de mogelijkheden van hulpverlening aan haar cliënten op afstand. Het meten van de bloeddruk of suikerspiegel kan simpel op afstand gebeuren. Of advies geven over medicijngebruik.
Een belangrijk aspect van de aanleg van de glasvezel is nog dat de aanleg voor iedereen gratis is. U gaat pas betalen als u ook werkelijk diensten afneemt!

Martin