logo 't Brierke
park
Januari 2008
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Gelukkig Nieuwjaar

Met veel gespetter, gesis, gefluit en geknal en met mooie rode, groene, blauwe en gele lichtflitsen zijn we het nieuwe jaar ingerold. Vergezeld van de beste wensen en champagne en lekkere hapjes hebben we onze omgeving weer de hand geschud. En weer goede voornemens gemaakt. En dat hoort traditioneel bij de jaarwisseling.

Een voornemen van het Stadsdeelteam Eindhoven Noord om dit jaar de graffiti in de Achtse Barrier een mooie en vooral legale plek te geven voor hun kunst, zal door veel wijkbewoners worden toegejuicht. Daarmee kan de groep graffitibeoefenaars dan hun kunnen tonen, en kunnen de kenners en bewonderaars er hopelijk lang van genieten. Het illegale gedoe op muren en schuttingen zou dan tegelijkertijd kunnen worden aangepakt en verwijderd.

Het zal u trouwens niet verbazen dat deze bekladdingen ook door de graffiti-kunstenaars zelf niet echt gewaardeerd worden.
Het Stadsdeelteam wil ook de kunstenaars en serieuze belangstellenden met elkaar in contact brengen om her en der in de wijk, bijvoorbeeld op de garagedeur of in de carport, tot een mooie afbeelding te komen. In de ons omringende wijken en in de Berenkuil zijn hele mooie voorbeelden van echte graffitikunst te bewonderen.
In Zeggetis op pagina 20 staat een oproep van de werkgroep voor medewerking van wijkbewoners.

De redactie wenst u een jaar met veel woonplezier toe.