logo 't Brierke
park
Oktober 2007
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Onbetaald werken

Als ik om me heen kijk, zie ik heel veel mensen onbetaald werken. Even de buurman helpen met een oude koelkast naar de milieustraat brengen; of een grote struik snoeien; samen de carport verbouwen; het kinderkoortje (bege-) leiden bij repetities en uitvoeringen; boodschappen meenemen uit de supermarkt voor de buurvrouw die een knieoperatie heeft ondergaan; het opzetten van een wijkactiviteit; collecteren voor een idealistisch of goed doel. Vrijwilligers zijn essentieel in onze maatschappij. Zonder vrijwilligers zou onze wereld niet kunnen bestaan. En ik kan uit eigen ervaring vertellen, dat vrijwilligerswerk enorm veel voldoening geeft. Ongeacht welk werk, ongeacht hoe vaak het voorkomt. Een jeugdvoetbaltrainer is waarschijnlijk twee of drie keer per week bezig; de begeleiders bij een autoloze zondag mogelijk minder dan vijf dagen per jaar. Maar voor alle vrijwilligers geldt: als ze het niet (meer) doen, kan de activiteit niet doorgaan. En dat zou zonde zijn voor de doelgroep, die kan dan niet verder.
Vrijwilligers moeten soms, noodgedwongen, afhaken. En als er dan geen anderen meer zijn die hun taak overnemen, loopt het onherroepelijk spaak, met als gevolg dat de activiteit stopt. In dit Brierke staan ook weer een aantal oproepjes voor vrijwilligers. Ook voor ons eigen team.
Kijk eens in uw agenda of er niet een gaatje is om mee te helpen met het in stand houden van deze initiatieven, waar u zelf ook van het resultaat kunt profiteren.

Martin

Bezorg(st)ers en reserve chauffeur gezocht!
10 keer per jaar, op donderdag komt ‘t Brierke uit. Voor het bezorgen hiervan zijn wij op zoek naar twee bezorg(st)ers. Het bezorgen kan op de donderdagavond, vrijdag en/of zaterdagmorgen. Voor meer informatie belt u naar Jos op 06 - 51 90 28 34 of kijk op pagina 23.