logo 't Brierke
Archief Mei 2006
Mei 2006
 
--> vaste rubrieken <--
--> sport <--
--> en verder <--
 

Overpeinzing

Het kan bijna niet anders of de wereld moet vol met allerlei feeën zijn, allemaal heel verschillend en elke fee met haar eigen eigenschappen en tijden van waken en slapen. Het zijn vaak net mensen maar dan beter georganiseerd en efficiënter samenwerkend.
Neem nou de lentefee, die werkt samen met de klímaatfee en de baas van de plantenfeeën. De lentefee zorgt voor groeikracht en de goeie timing van de diverse plantenfeeën. Voor narcissen moet de klimaatfee de opdracht krijgen; er moeten geen appels worden gevormd tegelijk met de bloei van de narcissen. Ze moet zorgen voor voldoende water en zon en een aangename temperatuur. Ook de mensverzorgende feeën hebben in die lente veel te doen: niet te veel UV straling, de goede groentes op de juiste tijd, de goede verhouding tussen slaap en waaktijd.

U merkt het wel: het is bijna altijd heel druk in feeënland en dan hebben we het nog niet eens gehad over de boze feeën die soms heel nare eigenschappen kunnen hebben; b.v. door de omstandigheden vervelend te maken of de samenwerking van de andere feeën te verstoren. U ziet wel dat er heel wat moet gebeuren in feeënland om de wereld voor ons aangenaam te laten zijn. Ik ga er van uit dat de goede feeën overheersen en daardoor de wereld voor ons leefbaar laten zijn. En gelukkig zijn er zo veel feeën: na de appelboombloeifee komt de appelgroeifee en kunnen we weldra van de resultaten van haar activiteiten genieten. Ook feeën willen graag complimenten voor hun goede daden en vinden misprijzen van hun slechte daden door ons heel erg vervelend.

Geniet van de rest van het voorjaar en straks van het begin van de zomer.

KOOS