logo 't Brierke
Archief Mei 2006
Mei 2006
 
--> vaste rubrieken <--
--> sport <--
--> en verder <--
 

50 jaar JN de Fakkel

In 2006 viert Jong Nederland De Fakkel feest omdat de jeugdvereniging dit jaar 50 jaar bestaat. In 1956 is de vereniging in de toenmalige St.Paulusparochie opgericht. Gedurende de eerste veertig jaren had het “St.Paulusgilde JN” een accommodatie aan de Boschdijk. Van 1990 tot 1995 had de club ook nog een aantal jeugdgroepen onder de naam “JN Achtse Barrier” en die groepen kwamen toen bijeen in gemeenschapshuis De Mortel. In 1995 echter werd een nieuwe accommodatie betrokken aan de Fakkellaan: het Dr.Ir.F.J.Philipshuis en de naam van de club veranderde in “Jong Nederland De Fakkel”.

Sinds 1995 organiseert de club elke dag groepsbijeenkomsten voor kinderen vanaf 5 jaar in het Philipshuis aan de Fakkellaan.
Uiteraard wordt het 50-jarig jubileum dit jaar uitgebreid gevierd. In januari zijn we begonnen met een feestweek voor alle leden. Feestelijke groepsbijeenkomsten werden er georganiseerd met o.a. slagroomtaarten en voor alle leden een jubileum T-shirt en voor alle leden een groots gala-feest compleet met een heus casino. Ook het carnavalsfeest werd dit jaar uiteraard uitbundig gevierd en in april werd voor alle ouders een “Revue” gehouden. In de komende maanden staan nog meerdere feestelijke activiteiten op het programma waaronder een feestelijk zomerkamp in Elburg.
Natuurlijk gaan ook alle leeftijdsgroepen zelf op pad. Zo staat er bijvoorbeeld voor een van de oudere groepen een survival-weekend in de Ardennen op het programma. In oktober gaan alle leden nog een keer samen op weekend en in december wordt het jaar feestelijk afgesloten.
Natuurlijk wordt ook aan de huidige vrijwilligers gedacht. Zo staan er een paar feestelijke bijeenkomsten gepland. Ook wordt voor alle vrijwilligers nog een speciaal “Wie-is-de-mol?” weekend georganiseerd en tenslotte staat er op 9 september ook nog een reünie gepland!!

OPROEP:
Wie als oud-lid of als oud-vrijwilliger (minimaal 18 jaar) een uitnodiging wenst te ontvangen voor die reünie kan zich via volgende adressen aanmelden. J.Rooijendijk@chello.nl of w.van.maren@onsneteindhoven.nl

Naast de feestelijke jubileum-activiteiten staan ook de 49e vlooienmarkt op 7 mei en de 50e vlooienmarkt op 22 oktober nog op het programma.

Kinderen die zich nog willen inschrijven als lid kunnen terecht bij Dennis of Nicole: 040 - 848 27 62 Bij verschillende groepen zijn nog enkele plaatsen vrij.

W. van Maren