logo 't Brierke
Archief - Januari 2006
Januari 2006
 
--> vaste rubrieken <--
--> sport <--
--> en verder <--
 

Buurtbiebbabbel

De plannen voor de restyling, ofwel opknapbeurt van de bibliotheek Achtse Barrier vorderen gestaag. Nieuwe meubels, kasten, balies en vloer zijn uitgekozen en besteld. Als alles volgens de planning verloopt dan sluiten we de bibliotheek op donderdag 9 februari 2006. Precies 4 weken later, op donderdag 9 maart bent u weer van harte welkom in het totaal vernieuwde filiaal. Om er voor te zorgen dat u tijdens onze sluiting toch altijd iets te lezen hebt, kunt u vanaf half januari zoveel lenen als u wilt. Dus geen maximum van 10 of 25 materialen. Ook zal de uitleentermijn extra lang zijn.
In de week van maandag 30 januari tot en met zaterdag 4 februari zal er weer een verkoop van afgeschreven boeken, tijdschriften en andere materialen plaatsvinden. In diezelfde week kunt u ook inschrijven op onze inventaris: kasten, tafels, stoelen etc. Ongeveer alles wat los en vast zit zal worden verkocht! Misschien voor extra bergruimte in uw garage of op zolder!

De Da Vinci code: een tipje van de sluier opgelicht:
Hebt u dit spannende boek ook bijna in één adem uitgelezen? Maar bent u aan het eind van het boek blijven zitten met een aantal vragen, zoals: wie zit er nu naast Jezus op “Het Laatste Avondmaal”, kan er een bloedlijn bestaan van Jezus en Maria Magdalena en welke verborgen symbolen in andere schilderijen van Da Vinci bevestigen de theorie van de schrijver?
In een boeiende lezing, verzorgd door Laurieke de Koning en ondersteund door een powerpoint presentatie, wordt misschien een klein tipje van de sluier opgelicht. Niet alleen de schrijver en zijn personages worden belicht, maar ook de bronnen waarop Dan Brown zijn theorieën baseert. Donderdag 12 januari 2006 om 19.30 uur, bibliotheek Woenselse Heide, Nederlandplein 111.
Reserveren kan ook op filiaal Achtse Barrier.

Nieuwe boeken:

Moordenaar van de president / Brian Haig
De FBI vaagt een advocaat om assistentie bij het onderzoek naar de moord op zes medewerkers van het Witte Huis en bedreiging van de president.

Waar moet dat heen met Jane / Sharon Krum
Een gedisciplineerde advocate vraagt zich af hoe ze fatsoenlijk aan een man kan komen en besluit tot een algehele metamorfose naar het voorbeeld van Doris Day.

Harry Potter en de halfbloed prins / J.K. Rowling
Tijdens Harry's zesde jaar op Zweinsteins school voor tovenarij krijgt hij privéles van Perkamentus en begint hij steeds mee te beseffen hoe dreigend de macht van Voldemort/Tom Vilijn is.

De medewerkers van Bibliotheek Achtse Barrier wensen u een heel goed 2006