logo 't Brierke
Archief - Maart 2005
Maart 2005
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Winter

Krijgen we nog een elfstedentocht op het ijs? Het weerbericht op de televisie geeft ons geen aanleiding om daarop te hopen, en mijn idee is dat het weerbericht de laatste jaren uitermate betrouwbaar is.
De kerstsneeuw was te laat voor kerstmis maar klopte met de voorspellingen van de dag ervoor. Op vele plekken bloeien de narcissen al en ook de toverhazelaar heeft uitbundig gebloeid. De kachel moet ’s morgens zijn best doen om het huis op een aangename temperatuur te brengen, maar het verrast niet, het klopt met de weerberichten.
Een voordeel van het wonen in zuidoost Brabant is dat we hier in vergelijking met de rest van Nederland kunnen genieten van relatief veel zon en een iets hogere temperatuur, dat is meestal goed te zien op de weerkaarten.
De temperatuur gaat maar langzaam verder omhoog, maar over een maand zal het al een stuk aangenamer zijn en er zal ook al veel meer bloeien. Heeft U ook al gemerkt dat de schakelklokken voor avondverlichting in huis veel te vroeg inschakelen, de dagen worden langer en mede daardoor ook warmer, dus de kans voor een elfstedentocht in Friesland wordt kleiner. IJs ja toch nog wel: ‘s morgens vroeg op de autoruiten en pas nog wel op voor gladde wegen.

KOOS