Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Juli 2004
Juli 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Nare droom

Enig tijd geleden stond er in een van onze landelijke dagbladen dat onze koningin had gezegd “het Wilhelmus is van mij”. Maar gelukkig kon de RVD kort geleden melden dat het anders was dus dat het volkslied door praktisch iedereen bij passende gelegen-heden gebruikt kon worden.
Gelukkig maar want het hoort ook bij mij. Op de lagere school hebben we het Wilhelmus bij ”zingen” goed moeten leren en wat je jong leert, wordt een deel van je zelf. Maar we mogen het dus gelukkig weer gebruiken.
Na het eerste berichtje had ik een nare droom: onze koningin is ook een “oranje” dus oranje mochten we niet meer gebruiken. Stapels afgerukte oranje vlaggetjes werden in brand gestoken want ze mochten niet meer, de kledingcontainers puilden uit van de afgedankte oranje kleding. Kappers hadden veel werk om menig haardos een andere kleur te geven - oranje auto’s moesten worden overgespoten. Er moesten anders gekleurde tomaten gekweekt worden en in veel siertuinen moesten de oranje bloemen het ontgelden!
Het Nederlands elftal moest zorgen voor een andere huismerkkleur door verder te gaan als “het Nederlands Groen Team”. Een oplossing zou ook kunnen zijn dat ze zorgen dat ze de titel“Koninklijk Nederlands voetbal team” mogen voeren (moet er dan een prins in mee spelen?).
Gelukkig was het maar een droom, dus we mogen ongehinderd rozenbotteljam op ons brood doen!

KOOS