Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Mei 2004
Mei 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Paradijsje

Afgelopen weekeinde zijn we weer op bezoek gegaan bij onze kennissen in België. Schuifdak van de Twingo open en ontspannen over de binnenwegen naar het zuiden. In Achel zwaaide het ijzeren hek piepend en kreunend open en konden we het paradijsje binnenrijden. Een grote zwarte engel dartelde ons tegemoet met een bal in de bek, hopend op een spelletje bal gooien en apporteren, een paar aaien over zijn kop stelden hem echter ook tevreden.
De vruchtbomen waren uitgebloeid maar strooiden nog wat roze en witte bloem-blaadjes uit, andere planten en struiken toonden zich van hun beste kant. De groene thee en Belgische koekjes lonkten ons al toe vanaf de tuintafel onder de bomen.
De dochter des huizes was met de in het kasje gezaaide plantjes in de weer maar kwam ons begroeten, mede om de speelse hond tot kalmte te manen.
In het hazengrauwen reden we, tevreden met de heerlijke en prachtige dag, weer naar huis waar onze 15 jaar oude hond Joppie ons slaperig verwelkomde. Ze had tevreden in het zonnetje liggen snurken. Ze is niet meer zo ondernemend en blijft het liefst thuis en in haar tuin. Voor ons was het een fijne en mooie dag waarvan we er deze maand nog vele hopen te beleven.

KOOS