Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - April 2004
April 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Een plaatje

Dat zeg je wel eens van een kind of een poes. Of een foto in de krant. In vorige artikelen hebben we u laten weten dat de wijkkrant tegenwoordig digitaal wordt gemaakt. De computer is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en dus ook niet bij het vervaardigen van ‘t Brierke.
U levert de teksten al aan op floppy, of nog digitaler, per iemeel. Wij kopieren dat dan in de krant, Bert maakt er tekeningen bij, die scannen we in en zetten die tussen de tekst, precies op de plaats waar ze het meeste effect hebben.
Als alles op z’n plaats zit, en we alle kopij verwerkt hebben, kijken we of er nog storende fouten in zitten, lopen de tekst nog een keer na, en besluiten dan dat het er zo wel leesbaar uitziet. Dan wordt het concept via internet naar de drukker gestuurd. Die levert de losse vellen weer aan een hele schare vrijwilligers, die er dan op donderdagavond flink tegenaan gaan en er een boekje van vouwen en nieten. Dat uiteindelijke resultaat krijgt u in de bus door weer een andere groep vrijwilligers, de bezorgers.
Een extra voordeel van dit digitale tijdperk is dat we de artikelen nu ook vrij eenvoudig kunnen verluchtigen met foto’s. Als u dus een leuke foto heeft om een artikel extra aandacht te geven kunnen we dat verwerken.

Het moet technisch wel een redelijk goede foto zijn en een voor de lezers interessant plaatje. Dan kunnen we in‘t Brierke behalve lezen ook plaatjes kijken. En dan behalve de bekende tekeningen ook foto’s. Wie is de winnaar bij een wedstrijd, wie is er in de wijk geridderd, wat gebeurt er in de wijk? Gekke situaties of het mooiste plekje. Wel graag een toelichting erbij.
Ik ben benieuwd wat we voor het meinummer toegestuurd krijgen!

KOOS