Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Maart 2004
Maart 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Op een mooie dag..

Op een mooie dag, een week voor carnaval, krabbelde ons oude hondje Joppie uit haar mand en vlijde zich languit in het weldadige zonlicht dat door het raam naar binnen viel. Dat was een idee! Wij onze jassen aan en ploften in de terrasstoelen, er was bijna geen wind, de lucht was koud maar de zon verwarmde ook ons weldra. Joppie kwam toch ook maar naar buiten en ging op zoek naar de eerste mieren die boven de grond kwamen. Die vindt ze toch lekker!
We hebben er ongeveer een kwartier gezeten, toen begon er in de buurt een motorzaag te brullen. De volgende dag zagen we de schade: een grote eik met een stam van wel 60 cm doorsnede was geveld en verderop nog een paar. Ook op de Oude Boschebaan waren er een paar maanden geleden al een paar eiken gesneuveld.
De gemeente meldt dat er in Eindhoven ongeveer 1000 bomen zullen worden gerooid; bomen met schade door wind, verkeer, ziekte, of blikseminslag. Alle gekapte bomen zullen vervangen worden door sterke jonge bomen van 4 á 5 jaar oud die in een fors plantgat van 4 kubieke meter zullen worden geplaatst. Ook eerder gerooide bomen zullen in de herfst worden vervangen.
De plantgaten waren vroeger te klein waardoor de huidige bomen geen optimale gezondheid hebben. Dat geldt ook voor veel 25 jaar oude bomen in ons mooi park, zodat we ook daar in de komende maand veel vervangings werk zullen zien. Joppie is inmiddels wel weer tot de orde van de dag overgegaan en benut elk plekje zonlicht voor haar welbevinden.

Koos