Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Januari 2004
Januari 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

De Mulders sportief?

De geur van de oliebollen en kruitdampen zijn weggedreven de knallen van vuurwerk en champagneflessen verstomd, nog een paar dagen en ook de drie koningen gaan weer naar huis. Carnavalsvereniging De Mulders en hun kapel Farine hopen dat u allen een geweldig en spetterend oud op nieuw hebt gevierd en wensen u en uw gezinsleden dan ook een gelukkig, voorspoedig, maar vooral een carnavalesk 2004.

Buiten het organiseren door de Mulders van carnaval voor de bewoners van de Achtse Barrier en gelukkig ook een keer met z’n allen lekker dweilen op de carnavalsmaandag zijn we zeker ook op sportief gebied actief bezig. Hoezo? Kunnen ze dan nog iets meer dan alleen carnaval vieren? Nou en of ze dat kunnen. Op zondag 7 december 2003 hebben ze alweer voor de 19e keer deelgenomen aan het Lampegatse Volleybal toernooi in de Coevering te Geldrop.
Na vele jaren als tweede of derde te eindigen zijn ze in een zinderende finale, waar door de tegenpartij geen enkel middel is nagelaten om de Mulders uit hun ritme te halen, 1e geworden. Een grote wisselbeker als verdiend eindresultaat werd voor de neus van de verliezend finalist, De Hoveniers, met het vocht van Bachus gevuld, om de overwinning te vieren.

Na dit sportieve uitstapje, natuurlijk nu de Opperwisseling / Nieuwjaarsreceptie op zondag 11 januari aanstaande in de Mortel. Op deze dag zal afscheid worden genomen van Opper Brabançon en Meester Beauparleur die op hun eigen(wijze) manier een positieve bijdrage hebben geleverd aan het carnaval in de Achtse Barrier en daar buiten.
Tevens wordt op deze dag op een ludieke manier de 24e Opper en Meester voor het jaar 2004/2005 bekend gemaakt. Benieuwd wie dat worden? Kom dan gezellig naar de Mortel, want gezellig wordt het zeker met de volgende bezoekende, bevriende verenigingen: Effe Anders, De Hoveniers, De Kletsmeiers, De Erpelrooiers, De Kolderstralen, De Lichtstadnarren en De Wetters uit Nuenen.

Wij van De Mulders hebben er alles aan gedaan om u een leuke middag te bezorgen, wij hopen dan ook om met u, op het nieuwe jaar en de nieuwe Opper en Meester, het glas te kunnen heffen.
Graag tot ziens op zondag 11 januari 2004 in VTA “De MORTEL” aanvang 13.00 uur, de entree is gratis.