Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Januari 2004
Januari 2004
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Vijgen

Het getuigt van grote waardering voor onze wijk dat onze burgervader er zijn woonstede heeft gekozen. Uit krantenpublicaties weten wij dat hij zich door heel Eindhoven bewoog en iedere wijk bezocht heeft. Onder het mom van het goed leren kennen van de stad, maar eigenlijk om een goede stek voor zichzelf te vinden. En hij is erin geslaagd, hij woont in de Achtse Barrier.
Zeker als je in de relatief directe omgeving van onze burgervader woont, profiteer je daar direct van mee. De leden van Hermandad’s brigade patrouilleren nu in kleine autootjes of met andere vervoersmiddelen door de buurt, waar je ze vroeger zelden zag. Een plezierig en veilig gevoel.
Toch is niet iedereen er zo blij mee. In het bijzonder bij mijn trouwe viervoeter Maxime veroorzaakte het gedrag van deze ordebewaarders een groot gevoel van jaloezie. Zij was namelijk getuige van een merkwaardig incident in mijn eigen straat. Stel u voor: een gehelmde, gelaarsde agent van de bereden politie op een groot paard patrouilleert langzaam door de straat, de alerte ogen speurend in het rond naar terroristen of ander verachtelijk geboefte. Het pistool gereed in de lederen holster, de mobilofoon achteloos op de heup. En dan gebeurt het, Maxime verstart. Grote paardevijgen vallen dampend midden op de straat, een plaats waar volgens Maxime juridisch zich zelfs geen drolletje van een heel klein pinchertje zou mogen bevinden op straffe van een behoorlijke boete als gevolg van allerhande zinvolle politieverordeningen.

Nu liggen daar enkele kilo’s vijgen, warm, zo uit het paard, en de wetshandhaver rijdt door! Als hij zichzelf nu een forse bekeuring had gegeven omdat deze viervoeter het niet in een boomput of in de bosjes had gedaan, dan had ik het nog aan Maxime uit kunnen leggen. Maar nu kan ik slechts vertwijfeld in de vragende bruine ogen van mijn Franse Basset Artesien Normand kijken en ik weet geen antwoord.
Gelukkig snellen alerte buurtbewoners toe en verwijderen razendsnel het corpus delictus en zo keert de rust weer terug in de straat.

P.C. van der Linden