Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Juni 2003
Juni 2003
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Echt Hollands weer

Ik was met een kennis die avond op pad, na een zonnig begonnen dag en een stormachtige, natte middag. Die avond geen wind en regen, toch lag de straat nog vol plassen. M’n kennis stelde vast: ”Echt Hollands weer!”

In onze wijk zijn minstens 5000 wooneenheden. In elk daarvan woont minstenséén boven twintig jarige. Op elk adres wordt elk jaar een kalender bezorgd. Het blijkt dat meer dan 70% daarvan ook gebruikt wordt! Deze kalenders worden elk jaar samengesteld door vrijwilligers. Sinds enige maanden is er een vacature in dat team: de persoon die voor de advertentie acquisitie zorgt heeft moeten stoppen en zoals voor elke krant of publicatie, is het inkomen uit de advertenties noodzakelijk voor het voortbestaan van de kalender.
Ik kan toch niet geloven dat er tussen al die 20-plus inwoners geen persoon is die het leuk vindt om met advertentie acquisitie bezig te zijn. Volgens het team gaat het maar om ongeveer 5 dagdelen per Jaar. Adressen bestanden zijn aanwezig en hulp bij de start is vanzelfsprekend. Het kan toch niet zo zijn dat we hierbij ook moeten zeggen: “Echt Hollands hoor!”

Op de TV hoorde ik vandaag in een interview ook een leuk initiatief wat in ’s Herto-genbosch van de grond is gekomen en in onze wijk met z’n gesteggel over 30 km/h situatie in gedachte zou kunnen worden genomen (hoewel het geen oplossing voor ons probleem is). In den Bosch heeft men 17 keer per jaar een aantal straten een dag voor verkeer afgesloten en tot speelstraten (voor kinderen en volwassenen) gepromoveerd. Die 17 dagen schijnt ergens in de wet te staan. Ik heb erg goede herinneringen aan de straat waar ik in mijn jeugd woonde en wat in die tijd ook een echte speelstraat was. Misschien kunnen we straks met een aantal speelstraten trots zeggen: “Echt Brabants hoor!”

KOOS