Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Juni 2003
Juni 2003
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Terugblik: Barrierse Feesten

Zondag 25 mei begon veelbelovend. Toen ik om 6.30 uur de dranghekken plaatste scheen er een lekker zonnetje. De kramenbouwers zetten dan ook droog de kramen op. De weinige vrijwilligers (op de oproep in het vorige Brierke had niemand gereageerd) waren extra vroeg begonnen om toch een leuk attractie parkje op te bouwen. Bedankt vrijwilligers voor jullie inzet.

Tegen 11.00 uur was het wat donker aan de hemel maar het bleef droog. De speciaal versierde trein stond om 11.00 uur aan de kerk om de communicanten een feestritje aan te bieden. Doch door een misverstand in de communicatie waren de feestelingen al huiswaarts gekeerd, jammer, jammer.

Het koffieconcert door “La Bonne Esparance” had een redelijke belangstelling alle stoelen binnen de Mortel waren bezet en het was er buiten de zangers muistil. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar van het ten gehore gebrachte repertoire. De overige optredens waren goed doch met een wisselende belangstelling, bij de kinderen die hun ouders en grootouders hadden meegebracht was de belangstelling goed.

Ook het attractieparkje begon al meteen goed te draaien en in het bijzonder de elektro auto’s, scooter en trapfietsjes werden veel gebruikt evenals het zweefmolentje en de springkussens. De trein reed de hele dag door de wijk met als opstapplaats de ingang van de mortel en de begeleidende ouders mochten gratis mee, er werd dus met toestemming over het fietspad door het park gereden.

Er stonden ongeveer 35 kramen en er was van allerlei te zien echter het publiek liet het afweten. Deze mensen die toch ook weer vroeg waren opgestaan om hun waar te verkopen of demonstreren hadden echt te weinig belangstelling. We vrezen dan ook voor de toekomst van de Barrierse Feesten. De reden was wellicht het mogelijke kampioenschap van PSV zodat ieder aan de buis c.q. radio gekluisterd was of hadden elders hun bezigheden. In elk geval diegene die wel geweest zijn hebben er ook van kunnen genieten vooral de kinderen waren zeer tevreden. Gelukkig bleef het de verdere dag droog en kon alles droog worden opgeruimd. Bedankt vrijwilligers, bedankt kraamhouders, bedankt entertainers, bedankt kinderen en bedankt publiek.

Hein.