Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Februari 2003
Februari 2003
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Rio de Barriero

Begin maart wordt het weer een dolle boel in het Muldersgat. Zelfs de stijfste harken gaan met de beentjes in de lucht, gooien hun manen soepeltjes in de wind en zorgen dat hun kelen worden gepapt en natgehouden.
Helaas zullen de Brierders dit jaar de speciale carnavalskrant moeten missen en ook de grappen en grollen waarmee die meestal zwaar gelardeerd was. De Mulders hebben echter acht extra binnenpagina’s in’t Brierke gekregen, of eigenlijk ‘gekocht’, want de redactie van ‘t Brierke kon het niet goed maken om aan één enkele vereniging binnen de wijk ineens zoveel gratis redactionele ruimte toe te staan.

Eigenlijk is dat ‘gekochte’ binnenkatern dus een primeur. Maar er zijn meteen afspraken over gemaakt, zodat ook andere organisaties zich desgewenst op deze wijze via ’t Brierke in de kijkerd kunnen zetten.

Trouwens, heel iets anders, ‘rio’ betekent eigenlijk ‘waterloop’. En grote gele borden in onze wijk vertellen dat de gemeente bezig is met onderhoudswerk van onze waterloop. Wij waren benieuwd wat dat zoal inhoudt en hebben geprobeerd contact te krijgen met de uitvoerder ervan, de firma Mourik, maar die heeft nog geen sjoege gegeven. Misschien moeten we een onzer razende reporters op hun dak sturen. Volgende maand hopen we u meer te kunnen vertellen.

GRAAD