Logo 't Brierke - Ga terug naar de startpagina
Archief - Februari 2003
Februari 2003
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
 

Overblijvers gevraagd

Openbare basisschool De Klapwiek is een groeiende school voor leerlingen van 4-12 jaar aan de Marseillelaan 110a in de Achtse Barrier. En misschien heeft u het al gezien: er wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van twee extra lokalen op het terrein.
Het aantal kinderen dat tussen de middag overblijft is dan ook al enkele jaren groeiend. De Klapwiek vindt het erg belangrijk dat kinderen in een goede sfeer worden opgevangen.

Hoe verloopt een ‘overblijf’?
De kinderen zijn naar leeftijd ingedeeld in groepjes en krijgen een begeleider/ster. Eerst eten de kinderen hun meegebrachte lunch en daarna spelen zij onder toezicht binnen dan wel buiten, al naar gelang het weer.
De jongste kinderen blijven over van 12.00 tot 13.15 uur, de oudere van 12.15 tot 13.15 uur. Op woensdag is er geen overblijf.

Wie kan overblijfkracht worden?
Eigenlijk iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken. Jong of oud (‘opa’s’, ‘oma’s’ welkom!) – leeftijd is niet zo belangrijk, het is het enthousiasme dat telt. Wilt u 1, 2, 3 of 4 dagen komen helpen, of misschien alleen op afroep, als reserve? Een keer vrijblijvend meedraaien tijdens een overblijf kan natuurlijk ook.
Voor elke periode van overblijven ontvangt u een financiele vergoeding.

Belt u gerust eens met de school: dhr Liebregts (tel. 040-241 33 40) kan u er meer over vertellen.