Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2024

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Voedselbos Eindhoven op de Wielewaal

Voedselbos heeft een mooi programma in elkaar gezet om zo informatieve activiteiten te onder nemen om de inwoners van Eindhoven zo de stap te laten maken naar een duurzame en gezonde leefstijl op een leuke en ontspannen manier.

Introductie Voedselbos Eindhoven
Wat houd een voedselbos in en wat zijn de verschillen tussen een voedselbos en een moestuin nu eigenlijk. Allemaal vragen die mensen hebben waar ik zoveel mogelijk antwoord op probeer te geven. Deze activiteit wordt gegeven in het Voedselbos van Eindhoven waar we al sinds 2014 een voedselbos hebben aangelegd en nu gegroeid is naar een idyllisch open leslokaal waar we vanuit de natuur samen kunnen leren.
Doe je mee? Op zondag 3 maart van 11.00 tot 12.30 uur. Voor de introductie vragen we een bijdrage van € 15.00 p.p. inclusief kruiden melange.

Chocolade workshop
Naast dat chocolade lekker is is chocolade ook een product waar je ontzettend creatief mee kunt zijn. In deze masterclass vertel ik je graag meer over waar chocolade vandaan komt, waarom we er niet van af kunnen blijven en wat het voor je gezondheid kan doen.

Chocolade wordt vaak gezien als een ongezond product. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Verder gaan we wat dieper in op de werking van kruiden. Hoe herken je ze, en wat kunnen ze doen voor je systeem.
En natuurlijk gaan we ook aan de slag met de chocolade en maak je eigen chocolade schilderijtje dat je mee naar huis mag nemen om thuis nog lekker van na te genieten of om als cadeau te geven. Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Doe je mee? Op woensdag 27 maart 14.30 – 16.30 uur. Reserveer een plekje via info@natuurlijkmaartje.nl of voedselboseindhoven.nl.

Cursus Maak het natuurlijk zelf!
Je leert in 6 lessen van 2 uur hoe je een product zelf kunt maken op basis van natuurlijk materialen. Goed voor jou en goed voor het milieu.
De natuur als apotheek is op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het voedselbos van Eindhoven aan de Elburglaan nr. 8 bij het poortje voedselbos.

Les 1. We gaan detoxen bespreken en we gaan aan de slag met verschillende kruiden en planten hoe kun je deze toepassen en hoe kun je deze planten een lange tijd bewaren.
Les 2. We behandelen het thema spijsvertering en bespreken we helende kruiden die daarbij kunnen helpen en maken we een kruidenmelange voor je spijsvertering.
Les 3. We behandelen het thema weerstand en maken een tinctuur om je weerstand op natuurlijke manier te verhogen.
Les 4. Wat kun je doen tegen stress? We gaan een shampoo maken van planten.
Les 5. We bespreken de huid en leren een olie te maken op natuurlijke manier met helende kruiden.
Les 6. In deze les spreken we het thema ongelukken zoals schaaf wonden, kleine breukjes, kneuzingen, enz... en gaan we een zalf maken van helende planten.
Data: Op 17 april, 24 april, 1 mei, 22 mei, 12 juni en 23 juni.
Bij 4 deelnemers gaat de cursus door en de maximale inschrijving is 10 personen.

Voor de gehele cursus inclusief materialen, biologische koffie, kruidenthee en hand-out. Hier zitten natuurlijk kosten aan verbonden.
Wil je meer informatie of heb je vragen neem gerust contact op via info@natuurlijkmaartje.nl en bellen mag ook 06 - 40 37 85 49 dan help ik je graag verder.