Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2024

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Verslag creatieve kerstmarkt

Op de ‘Creatieve Kerstmarkt’ kwamen jong en oud samen voor een gezellig kerstfeest in Wijkcentrum De Mortel.

Op woensdag 20 december jl. was er de 2e editie van de Creatieve kerstmarkt in Wijkcentrum De Mortel. Dynamo Jeugdwerk, LTAB, Hart voor de buurt en Wijkcentrum De Mortel hebben de handen in één geslagen om voor de wijkbewoners dit feest te organiseren. Studenten van Fontys hogeschool en Summa College hielpen de jeugd van Dynamo met het bereiden van heerlijke winterse traktaties.
Deze keer hadden we op de markt ook een stand, speciaal voor de expats die in onze wijk wonen. Op deze manier wilden Rabia en Roel, werknemers uit andere landen die hier tijdelijk werken, kennis laten maken met Wijkcentrum De Mortel en onze cultuur.

De kerstsfeer zat er goed in door zanger Pierre van Dongen, bovendien was er ook een spontaan optreden van Emma uit de wijk. Het was er gezellig druk op de ‘Creatieve Kerstmarkt’. De wijkbewoners konden genieten van, zelf gemaakte erwtensoep met stokbroodje kruidenboter, verse apfelstrudel, warme wafels en chocomelk met slagroom. Kortom iedereen werd van een hapje en een drankje voorzien, die door de jeugd van Dynamo onder toeziend oog van Fonty’s en Summa studenten gemaakt zijn.
Er stond ook een wensboom waar wijkbewoners d.m.v. een kaartje iemand konden voordragen, die een opsteker had verdiend.
Deze mensen hebben inmiddels een prachtige bos bloemen gekregen.

 

Er werden kerstdecoraties verkocht, gemaakt door de dames van het plantenasiel, maar ook kerstmokken die door Dynamo jeugd beschilderd zijn, werden goed verkocht.
De opbrengst van deze middag heeft een goede bestemming gekregen bij een gezin uit de wijk dat het moeilijk heeft. We willen iedereen die zich voor deze super gezellige middag heeft ingezet hartelijk bedanken en graag tot volgend jaar.

Namens iedereen wensen wij u een voorspoedig 2024.

Ronnie Verhagen
(sociaal beheerder Dynamo Jeugdwerk)