Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2024

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Collectanten voor Amnesty International

Wij vinden het in ons land de gewoonste zaak van de wereld om te protesteren tegen misstanden zonder daarvoor in de gevangenis te belanden.

Ons recht op vrijheid van meningsuiting ligt als in beton gegoten vast in onze Grondwet. Helaas is deze ideale situatie niet elk land en individu gegund. Amnesty International weet daar alles van en staat daarom op de bres voor de vluchteling en voor de persoon die de mond gesnoerd wordt en in de gevangenis verdwijnen.

Er zijn vele voorbeelden van situaties en personen waar Amnesty en haar leden zich voor in zetten. Wij schrijven brieven aan de verantwoordelijken voor deze misstanden, huren advocaten om de onterecht gevangen gezette mensen vrij te pleiten, werken samen met internationale mensenrechtenorganisaties, bestoken ambassadeurs en volksvertegenwoordigers die invloed uit kunnen oefenen op hun mensenrechten schendende regeringen en brengen gewetensgevangenen onder de aandacht van het publiek en regeringsleiders. En: HET WERKT!!

Onze acties bevrijden gevangenen, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt en de daders worden berecht. Het lijkt allemaal ver weg, maar ook in ons eigen land is Amnesty International actief.

Veel informatie over de organisatie over de bevlogenheid van meer dan 7 miljoen mensen wereldwijd die gezamenlijk vechten tegen onrecht en strijden voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid vindt u op www.amnesty.nl.

Onze acties kosten geld. Amnesty wil geen subsidies ontvangen en werft haar eigen fondsen.

Wanneer u zich aangesproken voelt om als collectant in de week van 13 tot 19 maart (2024) ons te assisteren en uw steentje bij te dragen, kunt u zich aanmelden bij:

Bernard van Bakel
(040) - 242 87 77
bernard@vanbakel.com

Wouter Jan Hunsche
(06) - 57 46 46 89
whunsche@icloud.com

U bent van harte welkom en wij stellen uw belangstelling en assistentie zeer op prijs!