Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

November 2023

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Scootmobielrijders geslaagd

Vrijdag 27 oktober meldden zich een aantal durfallen voor de vrije training op het circuit van Savoie in Barrière de Huit.

Vooral de bochten in het circuit vormden een uitdaging, maar ook op de rechte stukken waren een aantal hindernissen aangebracht die voor de nodige spektakelmomenten zorgden.

Vooraf werd door de stewards uitgelegd welke spelregels voor de coureurs gelden:
Scootmobielers op het trottoir worden gelijkgesteld aan voetgangers en hebben dus ook dezelfde rechten en plichten als voetgangers. Ze mogen dan niet harder dan 6 km per uur. Verplaatsen ze zich op fietspaden of op de strook voor gemotoriseerd verkeer zijn ze plotseling bromfietsers en dienen ze zich aan de daarvoor geldende regels te houden. En dan mogen ze maximaal 18 km per uur.
Best wel ingewikkeld vonden de deelnemers.

Bij de praktijkles kwam een belangrijk verschil tevoorschijn: gas geven op een racemobiel is hetzelfde als bij een bromfiets, remmen is heel anders. De constructie met elektromotoren zorgt ervoor dat als je het ‘gas’ loslaat je automatisch remt en extra remmen dus niet of nauwelijks nodig is. Dat was nog eens een eyeopener.
Tijdens verschillende ‘klassementsproeven’ leerden de deelnemers om vanuit hun luie stoel in de supermarkt toch onder en boven in de schappen producten te pakken.

Kleine reparaties en afstellingen werden gratis uitgevoerd door een technicus van Medipoint.

Toch weer veel geleerd en op een duidelijke manier mede dank zij de zeer betrokken stewards.

   
 
Grote drukte in de pitsstraat