Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Maart 2023

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Jongerencentrum De Mortel

Wist u dat Jongerencentrum De Mortel ook dient als stageplek voor studenten van Fontys Hogeschool en Summa college. In wijkgebouw De Mortel zit nl. alles onder één dak, het jongerencentrum van Dynamo, Archipel dagbesteding en div. bewonersorganisaties, kortom de perfecte stageplaats.
De studenten hebben in het jongerencentrum tijdens hun stage gewerkt aan elf projecten in de wijk, dit alles in samenwerking met bewonersorganisaties en zorgprofessionals.
Er zijn diverse nieuwe initiatieven opgezet. Zo is door studenten van Fontys uit één van hun onderzoeken gebleken dat er onder bewoners behoefte is aan huiswerkhulp voor basisschool leerlingen. Dynamo Jeugdwerk is, op een vaste dag in de week, huiswerkhulp gestart voor leerlingen uit de wijk. Ook is gekeken hoe de dagbesteding van Zorgroep Archipel meer naamsbekendheid krijgt in de wijk. Dynamo Jeugdwerk en Archipel zijn ook meer gaan samenwerken. In december hadden we al de Creatieve Kerstmarkt, op vrijdag 17 maart 2023 is het de zestiende keer dat we Nationale Pannenkoekdag Nederland gevierd wordt. En dit jaar doen Dynamo Jeugdwerk, Archipel en Basisschool de Achtbaan, voor de 1e keer mee. Kom vanaf 13.00 uur lekker smullen in de grote zaal van wijkcentrum De Mortel. De jeugd gaat dan voor u pannenkoeken bakken en iedereen is van harte welkom.
Op vrijdag 24 maart is er weer een Vette Jeugddisco in Jongerencentrum De Mortel. De disco duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Meld je even aan o.v.v. naam en telnr. via r.verhagen@dynamojeugdwerk.nl.

Ronnie Verhagen