Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Maart 2023

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Extra (aspirant)wijkagentjes voor AB

27 Februari was een mooie dag voor veel wijkbewoners om eens kennis te maken met de nieuwe wijkagent Lianne Meijer in het Mobiele Media Lab van de politie, waar ze, samen met Ivanca Clijssen, die bij een andere politiedienst werkt, belangstellenden ontving en uitgebreid kennis liet maken met het politiewerk anno 2023.

“Er was veel belangstelling”, vertelt Lianne. “Er waren ook wel mensen die meteen de gelegenheid aangrepen om hun frustraties op tafel te leggen, maar de meesten waren onder de indruk van wat het werk van een wijkagent inhoudt.”

En veel van de bezoekers lieten zich verleiden om de online enquête in te vullen. Lianne probeert om in het volgende Brierke een overzicht te publiceren van de antwoorden.

Bijzondere belangstelling was er van de kinderen. Lianne had voor allemaal een praatje en een vraag was steevast of de kinderen wel bij de politie zouden willen werken. Nou, de meesten wilden dat wel. Dan konden ze fijn de zwaailichten aanzetten en de sirene laten loeien!
Ze kregen dan een ‘echte’ politiepet en waren dan aspirant-agent. In colonne ging het dan naar een echte politieauto met alles erop en eraan. En allemaal mochten ze politieagent spelen door op de bijrijdersstoel de knoppen van beeld en geluid te bedienen. Gaaf, man!

Omdat de bus op de openbare weg stond, hield Ivanca de boel een beetje in de gaten, maar ze had het makkelijk. De aspirant-agenten keken goed uit en het aantal auto’s dat voorbijkwam was op de vingers van twee handen te tellen.

Het Mobiele Media Lab van de politie