Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

November 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis...

Vandalisme en overlast hangjeugd in speeltuin Bordeauxlaan.

De hele zomer dag en nacht hangjeugd met hoop geschreeuw en gescheld.
Hoop lelijke graffiti op de schuurtjes. Begin september werd er een boom en struiken in brand gezet en moest de brandweer komen.
De speeltuin wordt plank voor plank uit elkaar gehaald en vandaag werd er zelfs een achterdeur met ingeslagen raam aangetroffen... (Zie foto).

Melding wordt steeds door meerdere buurtbewoners gedaan bij BuitenBeter-app, politie, wijkagent en buurtpreventie, maar de overlast blijft!

De naam van de inzender
is bij de redactie bekend


 


Ergerniswekkende puinhoop

Ergerniswekkende puinhoop bij containers aan het Biarritzplein

Ik wilde nog even een klein ommetje maken en daarbij ook meteen ‘n zakje met plastic in de container doen. Bij de containers bleek 't 'n dermate zooi dat die voor ‘t plastic niets eens bereikbaar was.

Even leek ‘t of het met de nieuwe containers beter ging maar helaas. Je zou bijna willen dat er bouwlampen aan zouden springen, camerabewaking ging draaien en sirenes afgaan als dit in mijn ogen asociaal 'stortgedrag' plaatsvindt.
Dat kan natuurlijk niet, zou ellende voor omwonende medemens betekenen en dat is geen doen en wil ik uiteraard niet.

Maar snappen doe ik ‘t niet dit 'stort-gedrag' zonder omkijk naar anderen. Deze hoeveelheden afval worden vermoed ik toch met ‘n auto gebracht… en is meestal ook niet alleen plastic.
Dan kan je toch ook eens per maand GRATIS naar de milieustraat gaan en ‘t daar afleveren.
Ik hoop dat wie dit doen, mogelijk wishful thinking, toch eens hierover achter hun oren krabben en andere keuzes gaan maken.

Heb mijn zakje met plastic mee teruggenomen en naar de wel bereikbare bak bij de Jan Linders gebracht en ben nog even teruggegaan om ‘n foto te maken.

Birgit van Hal