Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Taalcafé AB

Samen Nederlands oefenen, op een gezellige manier
Sinds maart dit jaar is er in wijkcentrum De Mortel elke woensdag een Taalcafé van 10.30 – 12.00 uur.
Onder begeleiding van 3 vrijwilligers uit de wijk, wordt er samen Nederlands gepraat, dagelijkse situaties geoefend en taalspelletjes gespeeld. Er hangt een ontspannen en gemoedelijke sfeer.
De gemeente Eindhoven heeft onlangs een kort filmpje gemaakt, waarin je een goede indruk krijgt van het taalcafé, de vrijwilligers en de bezoekers.
Een van de deelnemers is in dit filmpje aan het woord: “De eerste keer vond ik het een beetje spannend om erheen te gaan, ik ken niemand. De tweede keer is het goed, en kon ik al met verschillende mensen praten. Het is leuk!” Een andere deelnemer vertelt weer dat zij het belangrijk vindt om zelfstandig te worden.
Zij vindt het daarom fijn om de taal zo goed mogelijk te oefenen, zodat ze niet alles aan een ander hoeft te vragen.
“Als je vanuit een ander land in Nederland komt wonen, is het leren spreken van de Nederlandse taal een van de belangrijkste voorwaarden om een actieve rol aan te kunnen nemen in de maatschappij. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”, zegt Lian Schuijt, een van de actieve vrijwilligers van het Taalcafé Achtse Barrier.

Het hele filmpje over het Taalcafé Achtse Barrier is terug te zien op een speciale regionale website over de taal leren: https://www.taalnetwerkzobrabant.nl/ik-wil-informatie/visie-en-aanpak.

Taalcafé Achtse Barrier
Elke woensdag van 10.30 – 12.00 uur Wijkcentrum De Mortel.