Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Repair Cafés Eindhoven in september weer open

Na de zomer openen de zeven Repair Cafés in Eindhoven weer hun deuren. Bij een Repair Café kun je je kapotte huishoudelijke apparaat laten repareren. Je kan er zo binnenlopen, maar je moet er wel tijdens de reparatie bij blijven.
Het slaagpercentage van de reparaties ligt rond 70%. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd, een fooi dus. Van de vrijwillige bijdrage wordt de huur van de ruimte betaald en kan er nieuw gereedschap worden aangeschaft.

In Woensel zijn er drie Repair Cafés actief:
RC Woensel opent weer vrijdag 2 september, 14.00 uur tot 16.00 uur. We zitten aan de Firmamentlaan 1. RC Woensel is elke week open, evenals RC Blixembosch.
RC Blixembosch zit in het wijkcentrum aan de Ouverture en is bijna elke donderdag geopend. Vanaf 8 september, 14.00 uur. Wisselend op de middag en in de avond. Al hun openingstijden staan op de website.
In 2022 is nieuw gestart RC Acht in Dorpshuis Acht. Open elke 1e en 3e woensdag van de maand, 14.00 tot 17.00 uur. Seizoensopening 7 september.
De adressen en openingstijden van de vier andere Repair Cafés in Eindhoven zijn te vinden op de website www.repaircafeeindhoven.nl.

De gemeente Eindhoven heeft ook plannen voor de oprichting van een circulair ambachtscentrum. In zo’n centrum zouden dan kapotte huishoudelijke apparaten gerepareerd kunnen worden voor hergebruik. Dit zou een samenwerking kunnen worden tussen de twee milieustraten van CURE en enkele kringloopwinkels. Over de precieze opzet en uitwerking wordt nog nagedacht.