Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Hallo! We zien elkaar in Achtse Barrier

Wat betekent verbinding in de wijk voor jou? Een buurt waar je hallo zegt tegen elkaar? Waar je elkaar weet te vinden? Waar je gezien en gehoord wordt? Waar je je iedere dag thuis voelt? Is dit Achtse Barrier voor jou?

Met het project Hallo! werken we aan verbinding tussen mensen in de wijk. Contact met je buren, een praatje op straat, elkaar gedag zeggen, samen iets ondernemen of misschien wel hulp aanbieden of vragen. Hallo! gaat over hallo zeggen tegen elkaar, want daar begint het.

Stichting Achtse Barrier voor Elkaar heeft de afgelopen drie jaar bijeenkomsten georganiseerd met wijkbewoners die zich aangesproken voelden door dit thema. We hebben, samen met designbureau Morgenmakers, geëxperimenteerd met allerlei manieren om mensen met elkaar in gesprek te brengen.
En we kwamen tot de conclusie dat mensen het eigenlijk heel fijn vinden om met elkaar in contact te komen, als ze eenmaal over de eerste drempel heen zijn.

Er is ook een Hallo! Wandeling, die je samen met iemand kunt lopen. De route is ongeveer anderhalve kilometer en start bij Wijkcentrum De Mortel. Dan gaat ie via de Chamonixlaan naar het park en eindigt in de Bloementuin.
Langs de route staan bordjes met vragen die uitnodigen tot gesprek. Zo leer je elkaar eens op een andere manier kennen. Wacht niet te lang, want de bordjes worden eind september weggehaald.

We willen verder de wijk in met Hallo! Wil jij meedoen? Neem dan contact met ons op: hallo@achtsebarrier.nl.

Ghita Hergaarden