Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Voorbereiding Finfon van 11 sept. gestart

De voorbereiding voor de 32e FinFon Braderie in en rond De Mortel is weer begonnen.

AB Hartveilig en LTAB zetten er opnieuw de gezamenlijke schouders onder om op 11 september weer een leuk feest neer te zetten. Samen met Ons Mien Events wordt ook de braderie verder vorm gegeven. De markt start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er zijn natuurlijk enkele aanpassingen noodzakelijk om een en ander goed te laten verlopen. Zo zal het fietspad voor De Mortel gedeeltelijk worden afgezet en dienen fietsers af te stappen. Het parkeerterrein voor De Mortel en achter Jan Linders wordt gebruikt voor de snuffelmarkt en braderie. Het parkeerterrein van Cantershoef blijft wel bereikbaar.

De snuffelmarkt wordt opgebouwd met 150 tot 180 kramen in een cirkel die deels ook door het park gaat. Een standaardkraam van 4 meter breed huren kost € 30,00 voor de hele dag. Aanmelden kan op finfon@brierke.nl.

Nieuw dit jaar is een kleedjesverkoop voor kinderen die zelf hun overtollige knuffels of ander speelgoed aan de man willen brengen. Dit is voorzien op het beschermde achterterrein van De Mortel. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de kinderen zelf verkopen. Één ouder of grote broer/zus mag natuurlijk wel helpen met de centjes.
Let op: kinderen moeten wel zelf een kleed meenemen van maximaal 2x3 meter. De kleedjesverkoop voor de kinderen is gratis, maar ze moeten wel vooraf aanmelden op finfon@brierke.nl.
Er komt ook weer een podium in het park voor optredens van lokale artiesten. Er hebben zich al enkele artiesten aangemeld. We proberen een zo divers mogelijk programma samen te stellen. Koren, muziekgroepen, komieken en andere podiumkunstenaars die graag het publiek willen vermaken kunnen meer informatie krijgen en zich aanmelden op finfon@brierke.nl.
Ook de inwendige mens wordt weer uitgebreid bediend. Verspreid over het terrein worden weer verkooppunten ingericht met een groot aanbod aan heerlijke oer-Nederlandse en buitenlandse snacks. Op het terras achter De Mortel is het heerlijk vertoeven met een koel drankje en zicht op het podium waar Rockin’ Harry zijn muzikale show presenteert.

Zoals al jaren het geval is krijgen diverse groeperingen uit de wijk weer de gelegenheid om zich te presenteren. Huisvlijt, gezelligheidssportclubs, modelbouw, goede doelen en anderen geven acte de présence. Sommige kiezen voor een plaats tussen de kramen op de snuffelmarkt; anderen geven de voorkeur aan een wat minder luidruchtig plekje in De Mortel. Alle mogelijkheden zijn open. Info opvragen kan via finfon@brierke.nl.