Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

In strijd tegen de armoede dichtbij en ver weg

Nooit op vakantie kunnen omdat je daar simpelweg het geld niet voor hebt….. komt dat voor? Jazeker, en daarvoor hoef je niet ver weg, ook in Eindhoven leven er gezinnen onder de armoedegrens.
De Dorcas kringloopwinkel Eindhoven aan de Brussellaan 2a-b komt op voor deze gezinnen. In samenwerking met Stichting Leergeld worden jaarlijks tussen de 35 en 50 gezinnen uitgenodigd om een week lang geheel verzorgd vakantie te vieren op een camping in de Achterhoek. Dit wordt bekostigd uit een gedeelte van de omzet die de winkel maakt.
De Dorcaswinkel draait helemaal op vrijwilligers. Mensen die een gedeelte van hun tijd en mogelijkheden inzetten in de strijd tegen armoede. Armoede dichtbij en ver weg want met de opbrengst wordt ook een ontwikkelingssamenwerkingsproject in Ethiopië ondersteund.
Als vrijwilliger maak je deel uit van een team dat naast hard werken ook tijd neemt voor gezelligheid en onderling contact. Ons uitgangspunt is dat je voor je plezier komt werken, en werk doet dat bij je past.

Wil jij je als vrijwilliger inzetten om in een gezellig team je steentje bij te dragen aan deze projecten? Op onze website www.dorcaswinkeleindhoven.nl lees je meer over de achtergrond van de winkel. Onder de knop ‘Vacatures’ vind je informatie over de afdelingen waarvoor we vrijwilligers zoeken.

Is je interesse gewekt? Stuur een e-mail naar: secretariaateindhoven-@dorcas.nl en we maken graag een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.