Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Archipel De Mortel

Archipel De Mortel zet zich in voor ouderen in het buitenland

Nadat we op de dagbesteding in december het hadden over goede voornemens kwam er heel sterk naar boven dat we graag iets voor een ander zouden willen doen.
Nadat we in januari hier onderzoek naar gingen doen op het internet kwamen we op de website van Omroep MAX uit bij de stichting Aria die zich inzet voor ouderen in het buitenland die in andere omstandigheden leven dan de ouderen hier in Nederland.

Bij deze editie werd er aandacht besteed aan het dorpje Telechiu in Roemenië.
In 2013 kocht de stichting Aria hier een boerderij, die gebruikt word als activiteitenboerderij.
Dit verhaal sprak ons op de dagbesteding van Archipel De Mortel zo aan dat we meteen gemaild hebben om te kijken wat we zouden kunnen betekenen als ouderen in Nederland voor de ouderen daar.
Na wat mailcontact is hier dan ook een mooie samenwerking uitgekomen en is er geregeld contact met de mensen daar en worden we op de hoogte gesteld d.m.v. foto's met daarbij verhalen en ontwikkelingen daar. Zo werden er al buttons gemaakt hier en daar om deze uit te wisselen.
Na wat mailcontact met de vraag waar daar behoefte aan was en wat wij zouden kunnen doen, verzamelen wij op dit moment op de dagbesteding zelf geld in voor twee hele grote soeppannen op inductie. Er word namelijk soep gemaakt voor de hulpbehoevende ouderen daar.


Het van Abbe project

Nadat het meerdere keren i.v.m. corona helaas niet door heeft kunnen gaan, staat het Van Abbe project gelukkig dit jaar wel weer op het programma.
Nadat de creatieve vrijdagmiddag groep van de dagbesteding van Archipel de kans kreeg hier aan mee te doen was er dan ook geen enkele twijfel.
Enthousiaste gezichten en meteen al volop ideeën werden bedacht.
Dat enthousiasme werd alleen maar meer en meer toen er op vrijdag 3 juni een prachtige presentatie werd gegeven door een museumdocent vanuit het Van Abbe waarbij er veel mooie werken te zien waren uit het museum met daarbij een mooie uitleg van elk schilderij.
De komende weken/maanden zullen de deelnemers nu onder begeleiding zelf te werk gaan en deze werken zullen met trots in september 10 dagen te zien zijn in het museum.

De jury zal deze werken en de andere werken vanuit andere locaties van Archipel beoordelen.

De beste van deze werken zullen op meerdere Archipel locaties te zien zijn.

Medewerkers Dagbesteding
Archipel De Mortel